Crazy Academy kokosi Jyväskylään yli sata nuorkauppakamarilaista Länsi- ja Keski-Suomesta

Jyväskylän Nuorkauppakamari järjesti marraskuun lopussa Crazy Academyn eli C-alueen Hallitusakatemian 2020, jonka tapahtumat kokosivat Jyväskylään yli sata nuorkauppakamarilaista. Mukana oli edustus Länsi- ja Keski-Suomen kattavan alueemme kaikista 19 nuorkauppakamarista, joten viikonloppu tarjosi mahtavan tilaisuuden verkostoitua yli kamarirajojen. Kyse oli suurimmasta Jyväskylässä järjestetystä nuorkauppakamareiden kokous- tai koulutustapahtumasta sitten vuoden 2011, jolloin kansallinen vaalikokous houkutteli Jyväskylään yli 700 osallistujaa. 

Crazy Academy -viikonloppu starttasi perjantaina 29.11. improvisaatioteatterilla ja vapaamuotoisella illanvietolla kokouspaikkana toimineen Crazy Townin inspiroivissa ja viihtyisissä tiloissa. Alussa oli havaittavissa hieman jännitystä, mutta se hälveni nopeasti Impropaatti ry:stä tutun Kaisa Eräpuron ohjauksessa. Workshopissa tutkittiin työelämäntaitoja ja arjen improvisointia rennolla asenteella. Erityisesti harjoituksissa painottuivat vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot sekä luova ajattelu.

Jospa edes osan illan “Joo, todellakin!” -energiasta saisi mukaan työpaikallekin! 

Lauantaipäivä oli varattu itse Hallitusakatemialle, jossa paikalliskamareiden ensi vuoden hallitusten jäsenet saivat koulutusta tulevan virkansa hoitamiseen ja hallitustyöskentelyyn yleisesti.

Esimerkiksi meidän tiedottajien koulutuksessa käsiteltiin eri viestintäkanavien käyttöä, viestinnän suunnitelmallisuutta, brändin rakentamista sekä kriisiviestintää. Kaikki asioita, joista on hyötyä myös työelämää ajatellen! Tiedottajia oli paikalla yli kymmenen, joten koulutuksessa virisi todella hyvää keskustelua eri näkökulmista.

Lounastauko Hotelli Verson herkullisten ruokien äärellä tarjosi mahdollisuuden vapaaseen ajatusten vaihtamiseen koulutusten ulkopuolella. Olikin hienoa päästä juttelemaan ja vaihtamaan kokemuksia tapahtumien järjestämisestä ja viestinnästä ensi vuoden isommat aluekokoukset järjestävien Kokkolan ja Akaan Nuorkauppakamarien ihmisten kanssa.

Tiukan ohjelman lomassa myös ravintoa vatsalle Hotelli Versossa.

Iltapäivällä tarjolla oli lukuisia workshopeja, joiden teemat vaihtelivat Office365-ympäristön haltuunotosta vaikuttavaan projektitoimintaan ja lobbauksen saloihin. Itselleni erittäin antoisa oli Tampereen Nuorkauppakamarin vuoden 2019 puheenjohtajan ja  ensi vuoden aluekoulutuspäällikkö Eero Kallion “Huippuhyvä hallitus” -työpaja. Oli mielenkiintoista kuulla, miten Suomen suurimmassa kamarissa on toteutettu uuden hallituksen perehdytys tehtäviinsä ja arvioitu esimerkiksi projektitoimintaa. Näistä kannattaa ehdottomasti ottaa oppia myös meillä Jyväskylässä! 

Eero Kallion työpaja keräsi kiinnostuneita kuulijoita Crazy Academyn Torille.

Hallitusakatemiassa ei ehkä koskaan aiemmin ole ollut näin laajaa koulutustarjontaa – eikä muuten myöskään näin isoa osallistujamäärää – ja tarjonta tuki loistavasti paitsi hallitustyöskentelyä, myös työelämätaitoja. Koska päivä oli täynnä tiukkaa asiaa ja omaksuttavaa oli paljon, täytyi välillä vähän myös rentoutua ja laittaa verta kiertämään. Siitä piti huolen Jypinkylä-jumpallaan Jyväskylän Nuorkauppakamarin oma jumppari Riksu.

Päivän päätteeksi kunkin kamarin hallitus sai kirjoittaa itselleen kirjeen vuoden päähän. Jyväskylästä oli melkein koko ensi vuoden hallitus edustettuna, ja kovia tavoitteita asetettiin esimerkiksi jäsenhankinnan ja Office365-ympäristön käyttöönoton suhteen. Vuoden päästä sitten tarkastellaan, millainen vuodesta muodostui. (No huippuhyvä tietysti!)

Jyväskylän nuorkauppakamarin hallitus kirjoitti itselleen tulevaisuuteen – kuvaan mahtuivat ensi vuoden hallituksen jäsenistä ja virkailijoista puheenjohtaja Aleksi Graf, kansainvälisyysvastaava Olli Molander, valmistautuva puheenjohtaja Miia Valkonen, tiedottaja Tiina Savikangas, liikesuhdetoiminnasta vastaava Aino Pärnänen ja yhdistysvastaava Petri Anttila.

Crazy Academy -viikonloppu huipentui Hotelli Versossa järjestettyyn Vallanvaihtogaalaan, jossa C-alueen puheenjohtajuus siirtyi virallisesti Jani Hinkalta Hanna Kallio-Kokolle. Verso tarjosi iltajuhlaan kauniit puitteet ja herkullisen ruoan, joten kyllä kelpasi juhlia yhdessä alueemme ensi vuoden tekijöitä!

Vallanvaihtogaalan vastaanottokomitea valmiina. Jyväskylän nuorkauppakamarin puheenjohtaja 2019 Susanna Hämäläinen, Crazy Academyn projektipäällikkö Tapio Honkonen, C-aluepuheenjohtaja 2019 Jani Hinkka ja C-aluepuheenjohtaja 2020 Hanna Kallio-Kokko.

Crazy Academyn järjestäminen oli todella hieno kokemus, ja viestintävastaavan roolissa tuli opeteltua jo monia ensi vuoden tiedottajan pestiä ajatellen tarpeellisia taitoja visuaalisten sähköpostien luomisesta Teamsin käyttöön. Vielä kun itse tapahtumissa kaikki tuntui sujuvan paremmin kuin kukaan olisi voinut toivoa, jäi viikonlopusta todella hieno fiilis. Ceellä on nyt selvästi kunnon tekemisen meininki päällä ja ensi vuodesta tulee varmasti aivan timanttinen. Nähdään siis kokouksissa ja muissa tapahtumissa vuonna 2020! Ehkä pääsette myös Jyväskylään kouluttautumaan ja kokoustamaan uudelleen pikemmin kuin arvaattekaan 🙂

#JeeCee <3

Tiina Savikangas

Crazy Academyn viestintävastaava 

Tiedottaja (LIO) 2020

Jyväskylän Nuorkauppakamari ry

You may also like...

Vastaa