Jyväskylän Nuorkauppakamarin hallitus 2017 esittäytyy

Uusi vuosi on taas saatu hyvään vauhtiin ja näinollen myös hallitus pistetty uusiksi. Tämän vuoden hallituksessa istuu niin vanhoja hallituskonkareita kuin uutta vertakin. Varsin erinomainen yhdistelmä pitää siis kiinni niin vanhoista perinteistä kuin saada mukaan uusia näkökulmia.

Tässä olemme, vuoden 2017 hallitus:

Mira Manninen, PRES

Lähdin vuonna 2012 ensimmäiseen nuorkauppakamaritapahtumaan mukaan tietämättä siitä oikeastaan yhtään mitään kun eräs liiketuttavani onnistui koukuttamaan minut sanoilla: mahtavia tapahtumia ja upeat ihmiset. Ja sitä nämä vuodet ovat todellakin olleet. Olen ollut hallituksessa mukana heti ensimmäisestä jäsenvuodesta lähtien eikä tässä juuri jäähdyttelemään ehdikään. Onhan minulle jo ihanaisella 90-luvulla taottu tärykalvoon, että jos haluu saada on pakko antaa.

Tänä vuonna yritän omalta osaltani vastata siitä, että meillä on kamarissa säännöllistä ja mukavaa tekemistä, johon kaikkien on helppo tulla mukaan, jäsenstatuksesta ja kamari-iästä riippumatta.

Meistä jokaista kiinnostaa hieman erilaiset asiat, mutta yhdestä asiasta olemme varmasti samaa mieltä, eli haluamme tehdä asioita yhdessä ja toistemme kanssa. Tehdään siis tästä vuodesta yhdessä huikea! Ja voin luvata, että kun itse antaudut sydämelläsi mukaan, saat moninkertaisesti takaisin. Haluan sinun muistavan, että olen tänä vuonna teitä varten: lähesty siis mieluummin liikaa kuin liian vähän, silloin voin parhaiten olla läsnä tehtävässä johon minut olette äänestäneet.

Marja Heinistö, VP1, IND

Minulle syy olla mukana toiminnassa ovat ihmiset, kohtaamiset ja uuden oppiminen. Tänä vuonna inspiroidumme hyvinvoinnista, kasvusta, kokeiluista ja terveellisestä tehokkuudesta sekä pääsemme yhdessä juhlimaan satavuotiasta Suomea.

marja_jnkk_hallitus_17_ind

Tavoitteenani on olla mukana organisoimassa koulutuksia ja kohtaamisia, jotka auttavat kamarilaisia menestymään työelämässä.

Olen uusi kamarin jäsen, joten tämän vuoden aikana haluan tutustua uusiin ja vanhoihin tekijöihin. Vaihtaa ajatuksia kahvikupin äärellä ja järjestää ihmisen kokoisia oppimisen paikkoja jokaiselle. Kerro minulle ja meille millaista koulutus- ja verkostoitumistoimintaa kaipaat, niin järjestellään sellaista yhdessä.

Nothing is impossible, the word itself says “I´m possible”! – Audrey Hepburn

Milla Tietäväinen, VP2 / LOM

Minulle Nuorkauppakamari merkitsee harrastusta, jossa joukko aktiivisia, itsensä kehittämisestä kiinnostuneita, nuoria ihmisiä kokoontuu yhteen niin erilaisten virallisten kokousten kuin rennomman yhdessäolon merkeissä. Kamari mahdollistaa ja luo upeita kouluttautumis- ja verkostoitumismahdollisuuksia, joissa ehdottomasti haluan olla mukana.

Oma ”JCI-urani” on vasta alussa. Viime syksynä jäseneksi valitsemisen lisäksi tulin valituksi mukaan myös vuoden 2017 hallitukseen. Tämän vuoden hallitus virkailijoineen on mielestäni hyvä combo kokemusta ja uusia jäseniä.

Oma roolini hallituksessa on pitää LOM-yhdistyslohkon toimintaa aktiivisena ja jäsenistön ääntä kuunnellen pyrkiä toteuttamaan mahdollisimman monipuolisesti kuukausitapahtumia, kamarimme perinteisiä ja luonnollisesti myös sääntömääräisiä tapahtumia ja kokouksia.

Otathan yhteyttä mikäli haluat olla mukana oman kamarimme tapahtumien järjestelyissä ja kehittämisessä. Yhdessä hyvä tulee!

Aleksi Graf (VP3 / INT)

Minulla on vanhempieni Floridassa maailmankokouksesta ostamat JCI-henkselit monesti mukana reissuilla. Niissä on sama tuttu maapallo, jonka olen aina liittänyt nuorkauppakamariin – minusta kansainvälisyyttä ei voi erottaa kamarista.

aleksi_jnkk_hallitus_17_int

Viime vuonna tultuani valituksi tähän tehtävään, haastattelin jäseniämme ja opin, ettei kaikille kamari tarkoita automaattisesti kansainvälisyyttä. Tämä oli mielenkiintoista ja yllättävää.

Tulen kannustamaan kaikkia kansainvälisyyteen 2017, jolloin on erittäin mielenkiintoisia tapahtumia tarjolla. Erikoisnostoina Mongolian ASPAC-kokous ja täyshoitorelaamista tarjoava Punta Cana.

Kantakorttiin on tullut Eurooppakokousmerkintöjä tasaisen tappavaan tahtiin, mutta vasta viime vuonna kävin maailmankokouksessa Kanadassa. Tänä vuonna Eurooppakokous on mielenkiintoisesti kolmen maan rajalla Sveitsin Baselissa ja hapokas-Hollanti tarjoaa varmasti huikean maailman kokouksen.

Jos haluat solmia hauskoja ja merkityksellisiä liiketoimintasuhteita kansainvälisesti – lohkaise 2017 kalenterista ja budjetista resursseja itsellesi – lähdetään yhdessä luomaan uutta!

Simo Paanala (VP4 / Treas)

Nuorkauppakamari? Meikäläinen sai ensikosketuksen kamariin olemalla veljelle kuskina kaikennäköisissä ralleissa ja riennoissa. Ratin takaa katsomalla, ei oikein päässyt perille, mitä siellä oikeasti edes tapahtuu.

Kamarin porukkaa ei yhdistänyt ammatinvalinta tai koulutus, mutta yhteisössä oli havaittavissa pirun kova draivi. Vuonna 2013 astuin itse kamarin remmiin ja palaset alkoivat loksahdella paikalleen.
Yksinkertaistetusti, hommassa on kyse ennen kaikkea ihmisistä. Jengiin mahtuu mukaan monenlaista tekijää ja monipuolisen taustan omaavia persoonia.
Tällä hetkellä, vuonna 2017, olen TREAS, joten toimin kamarin rahastonhoitajana. Tämä tarkoittaa läheistä yhteistyötä projektien sekä hankkeiden parissa ja lippu-lappu-laskujen kulkemista meikäpojan kautta.

 

Johanna Holkko, SECY

Jokunen hetki sitten istuin eräässä työhön liittyvässä palaverissa suunnittelemassa yhteistyötä minulle ennestään tuntemattoman, erittäin miellyttävän ladyn kanssa. Palaverin päätteeksi tuo lady kysyi olenko kuullut nuorkauppakamarista. Myönsin kuulleeni ja jopa pohtineeni asiaa. Siltä istumalta olin täyttänyt jäsenhakemuksen ja ilmoittautunut keilaturnaukseen tietämättä kyseisen turnauksen tasosta mitään. Sain kliseisen ohjeen: “Mitä enemmän annat, sitä enemmän saat. Kun sinua kysytään johonkin mukaan, nosta käsi ylös ja mieti vasta sitten”. Tuo lady oli tätä nykyä hyvä ystäväni, Tuhansien järvien nuorkauppakamarin senaattori Paula Tuisku. Ja tuosta hetkestä alkaa olemaan aikaa kahdeksan vuotta.

johanna_jnkk_hallitus_17_secy

Käsi on tullut nostettua ja suu avattua useastikin ennen kun olen ehtinyt asiaa pohtia. Kamarivuosiin on mahtunut monenlaista tehtävää ja virkaa, sekä omassa kamarissa että myös yksi projektipäällikkyys kansallisella tasolla.

Minulle nuorkauppakamari on tarjonnut loistavia opinpaikkoja ja mahdollisuuksia testata mitä hulluimpia ideoita kuitenkin oman vastuuni kantaen. Toiminnan suola on kuitenkin aina olleet ihmiset. Ainutlaatuinen verkosto. Iso joukko ystäviä ja tuttavia ympäri Suomen. Myös ihan oikeita sydänystäviä. Ja se tunnelma. Kliseillä jatkaen, “ei sitä voi kertoa, se täytyy kokea”.

Tekemällä oppiminen ja johtajuus ovat nuorkauppakamarin perusteemoja. Se, miten niitä harjoitamme, on kiinni meistä itsestämme. Ideoi, innostu, innosta muut ja tartu toimeen!
Muutaman vuoden jäähdyttelyn jälkeen jouduin aidosti miettimään, onko minulla enää annettavaa tähän harrastukseen. Tavoistani poiketen mietin asiaa muutaman yön yli. Ilmeisesti kuvittelen näin olevan, koska toimin tämän vuoden hallituksen sihteerinä.

Sihteerinä vastaan M-Files:n opastuksesta, mikä onkin hauskaa ottaen huomioon, että käytin kyseistä ohjelmaa ensimmäisen kerran joulukuun lopussa 2016. Mutta hei, yhdessä oppimistahan tämä on! Pyrin kursimaan kokoon jonkinlaisen verkon Jyväskylän nuorkauppakamarin menneisyydestä, linkittäen siihen Tuhansien järvien nuorkauppakamarin historiaa. Yritän saada tämän villin hallituksen olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan sekä kirjaamaan heille muistilappuja siitä, mitä onkaan tullut päätettyä. Enkä usko puheenjohtajan päästävän minua kovinkaan helpolla, joten luultavasti toimin Miran vasemman jalan saappaana.

Minulle nuorkauppakamari on antanut paljon. Jos haluat kuulla mitä voit itse siltä saada, kerron sen enemmän kun mielelläni!

Jenni Mattinen, LIO

No jos mä kokeilen.. ajattelin puoli vuotta sitten koejäsentapahtumassa. Yhtäkkiä löysin itseni kuitenkin hallituksesta, koin multitwinnigin, toimitin Jycylä-lehden ja tein hyvää Joulupuu-projektissa. Nuorkauppakamariin voi osallistua juuri niin paljon kuin itse haluaa. Näin jälkikäteen ajateltuna suoraan syvään päähän tönäiseminen on paras tapa aloittaa toiminta vaikkei ehkä se helpoin.

jenni_jnkk_hallitus_2017_lio

Nyt on mahtava olla mukana vuoden alusta saakka ja katsella toimintaa aitiopaikalta mutta edelleen uusin silmin. Tänä vuonna pyrin tekemään mahdollisimman avointa ja ulkopuolisen ymmärrettävää viestintää, etenkin tänne Verkko-Jycylän puolelle että te hallituksessa mukana olemattomatkin tiedätte ja kuulette mahdollisimman paljon.  Paha tapani on jakaa mielummin liikaa tietoa kuin liian vähän.

“Viestinnässä epäonnistuu aina, onnistua voi vain vahingossa” kerkesin jo marraskuisessa hallitusakatemiassa kuulemaan. Pyhä tarkoitukseni on siis epäonnistua mahdollisimman vähän ja tehdä paljon vahinkoja. Onnistunutta viestintää ei voi kuitenkaan tehdä yksin, se on kaikkien vastuulla. Risut, ruusut, juttuvinkit ja muut maininnan arvoiset asiat voikin osoittaa minulle tai Samille.

Sami Kolsi, LIO

Nuorkauppakamarin toiminnasta olin aikojen saatossa kuullut jos jonkinlaisia urbaanejalegendoja ja huhuja. Kiinnostus kamarin toimintaa kohtaan kuitenkin kasvoi pari vuotta sitten ja yritin liittyä ensiksi Helsingissä jäseneksi.

sami_jnkk_hallitus_17_lio

Siitä ei aikanaan kuitenkaan tullut mitään ja nyt, kun henkilökohtainen päämajani on ainakin toistaiseksi siirtynyt Jyväskylään, päätin antaa paikalliselle nuorkauppakamarille mahdollisuuden. Koejäsenyyteni on sen verran tuore, että olen ehtinyt lähinnä kokemaan hyviä juhlia ja sen, että mukana on ainakin huipputyyppejä.

Tänä vuonna lähdin mukaan hallitukseen ja vastuutonttina on Jycylä-lehti sekä kamarin asioiden tiedottaminen. Kannattaa siis varautua informaatioähkyyn! Mielelläni annan osaamisen ja panokseni nuorkauppakamarin toimintaan, mutta into oppia ja kehittyä itse ovat myös asioita, joiden takia tähän leikkiin lähdin mukaan.

Tulossa on arvoituksellinen vuosi, mutta eiköhän kamari tässä pikkuhiljaa raota salojaan minullekin. Samalla pistetään verkot vesille ja viritellään bisneksiä jokaiseen ilmansuuntaan. Nähdään kamarilla!

You may also like...

Vastaa