Koejäsenen ajatuksia Start-koulutuksesta

Businessverkostojen kehitys, uuden oppiminen, samanhenkisten ihmisten kanssa sparrailu ja oman osaamisen valjastaminen yhteisön hyväksi. Nämä ja mahdollisuus osallistua Nuorkauppakamarin kansainvälisiin projekteihin olivat meitä koejäseniä eniten motivoivia tekijöitä järjestön toimintaan hakeutumiseen.

Muistan viime kesän keskustelun Nuorkauppakamarin hallituksessa olevan Heini Kanniston kanssa JNKK:n toiminnasta ja siitä energiasta, jolla hän kertoi projekteista, joihin hän oli osallistunut ja jopa vetänyt. Hän kertoi stressin täyteisistä viikoista täynnä opiskelua, työtä ja JNKK:n projektien vetämistä, mutta samalla siitä kuinka paljon hän oli vastapainona saanut itse kaikesta kokemastaan. Ja tämä sama ajatus tuli oikeastaan kaikkien muidenkin konkareiden suusta. Kun annat niin saat.

On tärkeä muistaa, että Nuorkauppakamari on itse asiassa nuorten aikuisten kouluttautumisjärjestö, joka toimii kaiken lisäksi kansainvälisesti. Sen tavoitteena on kirjaimellisesti vaikuttaa yhteiskuntaan kehittämällä jäsentensä johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Ja miten sitä käytännössä tehdään? Learn by doing. Tekemällä ja osallistumalla mahdollisimman aktiivisesti eri projekteihin, jokainen jäsen mahdollistaa itsensä kehittämisen ja mahdollisimman suuren hyödyn saavuttamisen koko kamarin toiminnasta.

Nuorkauppakamari elää, koska sen nykyiset jäsenet ovat halunneet kouluttaa itseään, jakaa osaamistaan toistensa kanssa ja aktiivisesti luoneet ja ylläpitäneet toimintaa jäsenistönsä ympärille. Lisäksi toimintaa tukevat senaattorit ja kunniajäsenet, jotka ovat halunneet tukea nuorten ja itsensä kehittämistä näinkin mukavassa ilmapiirissä. Tehty työ on ollut ja on valtavan arvokasta ottaen huomioon, että lähes kaikki toimintaan osallistuvat jäsenet toimivat johto- tai asiantuntijatehtävissä ja aika on kaikille rajallista.

Tänä vuonna koejäseniä on Jyväskylässä ennätykselliset 15 ja jokaisen innostuksen toimintaan pystyi lukemaan kaikkien katseista JNKK:n järjestämässä koejäsenillassa. Monilla koejäsenillä on vaativia työtehtäviä, jatko-opintoja, perhe-elämää ja muita velvoitteita, mutta kaikilla on samalla palava halu oppia uutta ja kehittää itseään. Yksi koejäsen on muuttanut toimintaan liittymisensä jälkeen ulkomaille töiden takia, mutta hänkin halusi jatkaa jäsentoiminnassa ja osallistua koejäseniltaan etänä Skypen välityksellä. Tulevaisuuden työympäristö tulee varmasti olemaan enenevissä määrin virtuaalinen, joten on hienoa, että olemme tälläkin saralla ottaneet askeleita jo oikeaan suuntaan.

Illan aikana kävimme Susannan johdolla läpi Nuorkauppakamarin historiaa, taustoja, erilaisia projekteja ja tulevan vuoden tapahtumia, unohtamatta tietenkään iltapuku-gaaloja ja muita mukavia networking-tapahtumia. Aktiviteetteja on todella paljon ja meillä koejäsenillä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä moneen mielenkiintoiseen projektiin mukaan kehittämään itseämme ja toisiamme ensimmäisestä päivästä lähtien. Seuraavan vuoden aikana jää nähtäväksi, kuinka hyvin onnistumme kanavoimaan innostuksemme tuloksiksi tulevissa projekteissa.

Heidi Hurskainen

You may also like...

Vastaa