Onnea LähiPro, vuoden 2016 Maaseudun tulevaisuudentekijä!

LähiPro,  2013 perustettu pihtiputaalainen ohjelmisto-startup,  sai alkunsa mietinnästä, miten tuottajien lähiruoka saataisiin helpommin lähemmäs kuluttajia. Syntyi suoramyyntipalvelu ruokaasuomesta.fi,  suoramyyntitilojen ja kuluttajien kohtauspaikka. Tuore palvelu näki päivänvalon tämän syksyn alussa ja se on kerännyt yhteistyökumppanien kautta nopeasti näkyvyyttä lisäten niin käyttäjien kuin tuottajien määrää mukavasti.

Maaseudun Tulevaisuudentekijä 2016 valittiin Jyväskylän Paviljongilla järjestettävien KoneAgria -messujen yhteydessä 7.10.2016. Hakijoiden joukosta kisan yhteistyökumppaneista koostuva raati valitsi 12 kovatasoisen semifinalistin joukosta 5 parasta.

Voittajan valitsi Elinkeinoministeri Olli Rehn, joka  perusteli voittajaksi valitsemaansa LähiProta mm. seuraavanlaisesti:

”Valitsin LähiPron ja RuokaaSuomesta.fi:n voittajaksi sen vuoksi, että se luo tuon markkinapaikan erinomaisella tavalla. Sähköisenä markkinapaikkana se mahdollistaa vaivattomasti tuottajien ja kuluttajien kohtaamisen ympäri Suomen.” 

Maaseudun Tulevaisuus -lehden toimittaja Jukka Koivula haastatteli LähiPron toimitusjohtajaa Eero Kanasta heti palkintojenjakotilaisuuden päätteeksi.

LähiPro pitää tärkeänä käyttäjiltä ja tuottajilta tulevia palveluun liittyviä ideoita ja pystyykin nopealla syklillä vastaamaan saatuihin ideoihin.

Finaaliin ylsi 12 kovatasoisen hakijan joukosta seuraavat ehdokkaat:

  • Kylään.fi
  • BioGTS
  • LähiPro / ruokaasuomesta.fi
  • Viljakas
  • Palopuron Symbioosi

Jyväskylän Nuorkauppakamari pääyhteistyökumppaneineen järjesti kilpailun tällä nimellä jo neljättä kertaa. Pääpalkintona oli PENTIKin lahjoittama design-lautanen sekä 2 000 euroa rahaa.

Maaseudun Tulevaisuudessa ilmestynyt juttu on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

You may also like...

Vastaa