Suomi 100 -glögikokous: naurua, lämpöä, perinteitä ja uusia tuulia

Ennätysmäärä osallistujia Jyväskylän kamarivuoden päätöstapahtumassa

Kuvassa vasemmalta Jyväskylän nuorkauppakamarin palkitut 2017: Vuoden yllättäjä Simo Paanala, Tonnin henki Pirita Huotari, Kamarin vanhin Tero Rautiainen, Vuoden tulokas Annika Karjalainen, Vuoden projektipäällikkö Sanna Kinnunen, Vuoden aktiivisin jäsen ja Muutosvoima Susanna Hämäläinen sekä Esimerkillinen veivaaja Kati Karhu.

Suomi 100 -glögikokous kokosi joulukuun alussa ennätysmäärän kamarilaisia Jyväskylän Klubille. Vuoden päätöstapahtumassa päästiin nauttimaan hyvästä ruuasta ja elävästä musiikista, vaihtamaan hallitukset ja puheenjohtajien käädyt sekä ennen kaikkea pitämään hauskaa ystävien kesken!

Kamaripalkintoja myönnettiin tänä vuonna Annika Karjalaiselle (Vuoden tulokas), Sanna Kinnuselle (Vuoden projektipäällikkö), Susanna Hämäläiselle (Aktiivisin jäsen ja Muutosvoima), Kati Karhulle (Esimerkillinen veivaaja), Pirita Huotarille (Tonnin henki) ja Simo Paananalle (Vuoden yllättäjä) Lisäksi Kamarin vanhin -arvo siirtyi Jaakko Seliniltä Tero Rautiaiselle.

Illan kohokohtiin kuului, kun tapahtumassa kepitetylle Jaakko Selinille myönnettiin kunniajäsenyys ja Finland Foundation -jäsenyys.

Suomi 100 -glögikokous järjestettiin Jyväskylän Klubilla

Kamarilaisten tunnelmia glögikokouksesta

Miltä glögikokous näytti ensikertalaisten silmin? Entä miten senaattorit viihtyivät? Mitä ensi kerralla voitaisiin tehdä paremmin? Osallistujat pääsivät kertomaan omia tunnelmia ja kehitysideoita tuleville glögikokouksille:

Annika Karjalainen, koejäsen:

“Osallistuin glögikokoukseen nyt ensimmäistä kertaa. Juhla oli lämminhenkinen ja täynnä naurua. Tuntui, että ilta loppui kesken ja se, jos mikä, on onnistuneen juhlan merkki.”

Milla Tietäväinen, jäsen:

Kutsu kamarilainen kotiisi, lähde mukaan projektiin tai innosta uusi koejäsen mukaan kokousmatkalle! Kamarilaiset saivat uudelta pressalta ja dp:ltä yllätystehtäviä vuodelle 2018.

“Jyväskylän nuorkauppakamarin Glögikokous 2017 oli todella upea kokonaisuus. Iltaan mahtui satavuotiasta itsenäistä Suomea ja kamarimme perinteitä arvokkaasti kunnioittavien ohjelmanumeroiden lisäksi myös hauskoja, ehkä jonain päivänä myös perinteiksi muodostuvia, uusia ohjelmanumeroita, kuten tulevan puheenjohtajan ja valmistautuvan puheenjohtajan leikki, jossa osalle osallistujista löytyi pöydissä musiikin tahtiin kiertävästä laatikosta kivoja tehtäviä ensi vuodelle. Erityisesti mieltä lämmitti myös (erään arvion mukaan) ennätyksellinen osanotto, sillä tällä kertaa meitä oli mukana juhlimassa yhteensä noin kuusikymmentä senaattoria, kunniajäsentä, jäsentä ja koejäsentä aveceineen. Onnistunut kamarivuotemme sai ansaitsemansa päätösjuhlan.”

Hanna Markuksela, jäsen:

“Suomi 100 -glögikokous oli kaikkien aikojen lämminhenkisin oman kamarin juhlista. Toin tapahtumaan mukaan avecin ja huomasin olevani todella ylpeä meidän porukasta. Olemme ainutlaatuisen ulospäinsuuntautunut ja ystävällinen kamari, johon on helppo tulla mukaan. Loppupuolen hieman äänekkäämpi juhlinta voisi ensi kerralla tapahtua syrjemmällä, jos ohjelma on vielä kesken.”

Jyväskylän nuorkauppakamarin hallitukset 2017 ja 2018

Vesa Lensu, kunniajäsen ja Minna Lensu, puoliso:

“Glögikokous on meille perinne. Kokouksessa on tärkeää sekä tavata vanhoja tuttuja että saada katsaus kammarin vuoteen, uusiin kasvoihin, väistyvään ja uuteen hallitukseen. Suomi 100 -glögikokous onnistui kaikissa odotuksissa. Yli 60 jc:tä juhlimassa on hieno osoitus yhteenkuuluvuudesta. Kokouspaikkana Jyväskylän Klubi on erinomainen: olemme omiemme joukossa ja palvelu toimii. Toivomme kammarin jatkavan glögikokouksen hienoa perinnettä Suomi 100 -glogikokouksessa hyväksi todetulla tavalla.”

Riikka Malinen, koejäsen:

“Nuorkauppakamarin glögikokous oli ensimmäinen glögikokoukseni ja mietinkin etukäteen millainen tilaisuus se mahtaa olla. Oli kuitenkin hienoa nähdä millainen yhteishenki ja tsemppaus juhlassa oli. Varsinkin loppuiltaa kohti tunnelma tiivistyi ja lopulta jatkoille lähtö tuntui melkein haikealta, kun juuri oli saatu tunnelma kattoon! Oli mukavaa olla osa juhlaa ja siksi suuri kiitos kaikille juhlia järjestäneille. En ehkä ole paras henkilö esittämään toiveita, kun olen vasta tullut toimintaan mukaan ja kaikki tuntuu vielä uudelta. Ihan enempää ajattelematta toivon vähän lisää aikaa tanssille ja räpille ja yleiselle hauskanpidolle.”

Tuulia Marttila pianistina

Kati Karhu, jäsen:

“Suomi 100 -glögikokous oli hieno ja arvokas juhla. Ja huomasi, että omalle glögikokoukselle on tarvetta, koska osallistujamäärä oli niin suuri. Hyvä kun päivä osui hiukan erilleen itsenäisyyspäivästä sekin ehkä osaltaan vaikutti osallistujamäärään. Se ajankohta kannattaisi myös ehkä huomioida ensi vuonna. Valaistukseen puhujien kohdalla voisi myös panostaa. Kiitos!”

Antti Leskinen, #64159:

“Jyväskylän NKK:n glökikokous on vuosikymmenien perinne ja ollut lähes vuosittain kamarin suosituin tapahtuma. Niin kauan kuin JC -toimintaa on ollut olemassa jäsenistö on keskustellut uuden tekemisen ja perinteiden tasapainosta. Itse olen ollut pitkälti uusien haasteiden peräänkuuluttaja with a twist of perinne. Tätä twistiä saimme jälleen kerran maistaa kamarimme messevässä glökikokouksessa.

Itse olen 1990-luvun loppupuolelta osallistunut kamarin glökikouksiin lähes vuosittain, tämän

Suomi 100 -glögikokouksen projektitiimi vasemmalta: Susanna Hämäläinen, Perttu Poikonen, Sami Kolsi, Annika Karjalainen, Satu Heikkinen, Kristiina Hypen, Aleksi Graf, Jaakko Selin, Sanna Kinnunen ja Teemu Pärnänen. Kiitokset myös monet muut tapahtuman järjestämisessä auttaneet!

vuoden tapahtumasta erityisen messevän teki se, että glökikokous alkoi jo kuukausia ennen varsinaista kokousta; voi sitä vaikuttamisen määrää ja laatua, joka tehtiin jo ennen varsinaista juhlaa; no tulokset kertovat puolestaan, messevä määrä osallistujia, senaattorit ja kunniajäsenet eivät edes mahtuneet samaan pöytään, niin paljon meitä oli, mahtava määrä kamarilaisia ja sponsoreita paikalla; parin kymmenen vuoden kokemuksella: HUIMAA HOMMAA ja RÄPPIÄ MUURAMESTA. Onpa tässä ensi vuoden puheenjohtajalle aikamoinen vuori kiivettäväksi, jos meinaa pistää paremmaksi !?!”

Jaakko Selin, Jyväskylän kamarin tuorein kunniajäsen:

“Juhla jäi mieleen. Suomi 100 vuotta, oma ura kamarissa päättyi ja nimettiin kunniajäseneksi. Haikein mielin mutta tavallaan onnellinen olo kun yksi luku elämässä tuli valmiiksi. Tämän vuoden juhla toi minusta hienolla tavalla yhteen vanhoja toimijoita sekä nykyisiä kamarilaisia. Toivon, että tätä voimavaraa arvostetaan myös tulevina vuosina. Myös monilta osin juhlan järjestämismalli oli minusta hyvä pohja tulevaisuuden suunnitteluille, ainakin yksi malli siitä miten asioita voi tehdä.”

Kunniajäsen Jaakko Selin

 

Markus Behm, koejäsen:

“Tunnelma oli kaikin puolin aivan mahtava, harvoin sitä tuntee itsensä yhtä lämpimästi tervetulleeksi täysin uuteen porukkaan, kuin olisi liittynyt osaksi isoa perhettä. Oli myös erittäin hienoa nähdä ihmisten saavan arvostusta tekemästään työstä, aivan liian usein varsinaiset tekijät jäävät vaille heille kuuluvaa kiitosta ja kunnioitusta. En kyllä nyt äkkiseltään keksi mitään mitä haluaisin muuttaa, lämmintä yhdessäoloa ihanien ihmisten kanssa, unohtamatta tietenkään mahtavaa tekemisen meininkiä.”

Juha Karnasaari, #63826:

Suuret kiitokset glögikokouksesta ja sen hyvistä järjestelyistä! Todellakin, todellakin viihdyin, mukavaa ja kertakaikkisen hauskaa oli! Wähän niinku wanhaan aikaan, mutta paljon myös uutta meininkiä. Ensivuonna ehkä senaattoreiden pitäisi kavuta kabinettiin vähän pidemmäksi aikaa, nyt tuli hieman hoppu, mut ohjelma saatiin kuitenkin tehtyä . Se että meihin oltiin ennakkoon aktiivisesti yhteydessä oli todella hieno asia – arvostamme sitä kovasti. Mukavat juhlat jonne haluaa kutsun ensi vuonnakin – kiitos vielä kerran.

Tuore puheenjohtaja Tapio Honkonen ja senaattori Seppo Järvinen

Tapio Honkonen, puheenjohtaja 2018:

“Pressan käätyjen saaminen on kunnia ja olen erittäin otettu valinnasta. Varsinkin kun ne sai isossa juhlatilaisuudessa ison osallistujajoukon todistaessa. Olin erittäin otettu myös senaattorien sekä vanhojen jäsenten/puheenjohtajien määrästä sekä heidän ohjeistaan ja kannustuksestaan minulle. Ensivuoteen lähden oikein hyvillä mielin – meillä on mahtava porukka ja kamari!”

Mira Manninen, puheenjohtaja 2017

“Kamarivuoteemme on kuulunut monia onnistumisia ja yhdessä tekemisen  hetkiä. Glögikokouksessa pääsin laskemaan käädyt luottavaisin mielin uudelle puheenjohtajallemme Tapiolle, ja juhla päätti kamarivuotemme arvoisellaan tavalla. Jään odottamaan tulevaa vuotta ja sen tapahtumia innostunein mielin!”

Jyväskylän kamari ja C:n henki!

 

Teksti: Susanna Hämäläinen, Suomi 100 -glögikokouksen projektipäällikkö

Kuvat: Perttu Poikonen ja  Tuulia Marttila

Suomi 100 -glögikokouksen hteistyökumppaneina toimivat  LähiTapiola Keski-Suomi, Fulmore, Keskisuomalainen, Kirjakaari, Magister Solutions/Secapp, Multimek, Multitronic & iTronic, Pelismo, Prem, Sokos Hotel Alexandra sekä Talous ja Laki Lensu ky. Suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille tapahtuman mahdollistamisesta!

 

You may also like...

Vastaa