Vuoden 2016 Alvari-tunnustus Markus Mäntyselle

Teksti: Sami Kolsi
Kuva: Perttu Poikonen

Jyväskylän Nuorkauppakamarin ja Jyväskylän Kaupungin perinteinen Alvari-palkinto 2016 myönnettiin Jyväskylän Yritystehtaan Markus Mäntyselle Jyväskylän Kaupungintalolla järjestetyssä tilaisuudessa 22.2.2017. Kuva: Perttu Poikonen

Jyväskylän Nuorkauppakamari ry ja Jyväskylän kaupunki luovuttivat keskiviikkona 22. helmikuuta Alvari-palkinnon Jyväskylän Yritystehtaan Markus Mäntyselle. Mäntynen on esimerkillinen osoitus henkilökohtaisen tiedon, taidon ja voimavarojen antamisesta kaupungin yrityselämän tukemiseen. Työn tulokset näkyvät positiivisesti sekä startup- että koko yrityskehittämisen puolella, mikä on omiaan lisäämään kaupungin vetovoimaisuutta.

– Lähdin rakentamaan Yritystehdasta käytännössä nollasta kaksi vuotta sitten Jyväskylään. Nyt se on vakiinnuttanut toimintansa startup –yritysten kasvukiihdyttämönä, joka kiinnostaa sijoittajia ja eri toimijoita valtakunnallisesti, sekä Suomen rajojen ulkopuolellakin. Yritystehtaalla aloittavat kasvuyritykset  saavat kattavaa asiantuntija-apua ja niille räätälöidään yksityiskohtaisesti valmennusohjelmat, joissa huomioidaan jokaisen yrityksen omat tarpeet. Tarvittaessa olemme tuoneet asiantuntijoita avuksi tänne aina Yhdysvalloista asti. Meidän kauttamme moni aloittava kasvuyritys on saanut isojakin, jopa miljoonaluokan rahoituksia, Mäntynen avaa Yritystehtaan toimintaa.

– Yritystehtaan toimintaa on rahoittanut pääosin Keski-Suomen ELY-keskus. Päävastuullisena toimijana on ollut Jyväskylän Seudun Kehittämisyhtiö Jykes Oy ja osarahoittajina  Jyväskylän Yliopisto, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu sekä Jyväskylän Koulutuskuntayhtymä. Tämän lisäksi toiminnassa ovat mukana useat eri organisaatiot, yritykset sekä yksityiset tahot. Yritystehdas on pitkälti verkostoitumista ja tiimipeliä julkisen ja yksityisen sektorin välillä, kertoo Mäntynen.

Valtakunnallisestikin tarkasteltuna Jyväskylän Yritystehtaalla tehdään uraauurtavaa toimintaa.

– Jyväskylää voi kehua tämän projektin osalta oikein hyvällä omalla tunnolla siitä, että meillä on ollut hyvinkin edistyksellistä toimintaa yritysten auttamisessa.  Esimerkiksi Helsingissä on Marian Sairaalaan rakennettu vastaavanlaista toimintaa, mitä meillä on harjoitettu Jyväskylässä jo parin vuoden ajan,  Mäntynen kuvailee.

Mäntynen on otettu saamastaan palkinnosta.

– Tuntuuhan tämä aivan huikealta saada tällainen tunnustus. Kiitos Jyväskylän Nuorkauppakamarille ja Jyväskylän kaupungille sen myöntämisestä. Vuosi 2016 oli meillä todella tapahtumarikas ja järjestimme kolmen henkilön tiimillä 175 erilaista yrittäjyyttä edistävää tapahtumaa ja tapaamista.

Yrittäjien tukena toiminut Mäntynen haluaa nyt pohtia myös omia tulevaisuuden haasteitaan ja oman yrityksen perustaminen kasvuyrityksien sekä yliopistojen innovaatioiden kaupallistamisen tueksi on yksi potentiaalinen vaihtoehto.

– Tämän lisäksi mahdollisuutena on tullut esiin jopa oman sijoitusyhtiön perustaminen. Toimintaa kohtaan on herännyt laajaa kiinnostusta Helsinkiä myöten,  Mäntynen kertoo.

Jyväskylän Nuorkauppakamari ry on nuorten aikuisten verkostoitumis- ja kouluttautumisjärjestö. Järjestön periaatteita ovat johtajuus, yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä kansainvälisyys. Jyväskylän kaupungin kanssa yhteistyössä annettavalla Alvari-tunnustuksella Jyväskylän Nuorkauppakamari haluaa palkita Jyväskylää tunnetuksi ja vetovoimaiseksi tehneitä elinkeinoelämän vaikuttajia.

Alvari-tunnustuksia on jaettu vuodesta 1987 alkaen. Ensimmäisen palkinnon saaja oli matkailupäällikkö Risto Reivi. Muita tunnustuksen saajia ovat olleet mm. Seminaarinmäen Mieslaulajat eli Semmarit, ralliautoilija Tommi Mäkinen, kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, maaherra Kalevi Kivistö, professori Lea Pulkkinen, professori Pekka Neittaanmäki, toimitusjohtaja Ritva Nirkkonen, toimitusjohtaja Matti Häll, yrittäjä Sami Penttilä/Penaudio Oy, JYP, Tiimiakatemia/Partus Oy, rallilegenda Simo Lampinen, Jelmu ry ja Nordic Business Forum.

You may also like...

Vastaa