Sakupen Jyväskylän toimipiste on Keski-Suomen Kansainvälisin Työnantaja vuonna 2023 

 Sakupen Jyväskylän toimipiste on valittu Keski-Suomen Kansainvälisimmäksi Työnantajaksi 2023 Jyväskylän Nuorkauppakamarin järjestämässä kilpailussa. Kilpailussa etsittiin keskisuomalaisia organisaatioita, jotka ovat onnistuneesti rekrytoineet, perehdyttäneet ja pitäneet palveluksessaan kansainvälisiä osaajia. Kilpailun tuomaristo koostui Jyväskylän Nuorkauppakamarin, Valtran, Business Jyväskylän sekä International House Jyväskylän asiantuntijoista. Keski-Suomen Kansainvälisin Työnantaja 2023 -tunnustus myönnettiin Sakupelle 5.12 Jyväskylän Nuorkauppakamarin vuoden päätösjuhlassa. 

Sakupe Oy tuottaa tekstiilihuoltopalveluita yhteisö- ja yritysasiakkaille. Yhtiön toiminta alkoi Siilinjärveltä vuonna 1983, laajeni vuonna 2014 Jyväskylään ja vuoden 2018 alusta lukien myös Joensuuhun. Yritys kuuluu valtakunnalliseen Puhdaspalvelu Fi Oy -pesulaketjuun. Raati kiinnitti huomiota valinnassa siihen, että yhtiö on rohkeasti uudistanut sekä rekrytointiprosessia että perehdyttämistä. Yhtiössä on panostettu kansainvälisten osaajien sopeutumiseen työyhteisöön huomioimalla perehdytyksessä olemassa oleva henkilökunta sekä uudet kansainväliset osaajat ja kaikki heistä ovat saaneet rauhassa tutustua ja opetella uuteen tilanteeseen ja työyhteisöön. Yhtiössä on kokonaisvaltaisesti otettu huomioon kansainvälisten osaajien tarpeet myös työllistymisen jälkeen. 

Sakupe oli kirjannut strategiaansa olevansa vastuullinen ja välittävä työnantaja. Kun yhtiö alkoi miettiä mitä se käytännössä tarkoittaa, havaittiin, että kielitaito on esteen sijaan mahdollisuus. Työnantaja kantaa vastuun perehdyttämisestä ja mahdollistaa onnistuneen rekrytoinnin ja perehdytyksen. On tärkeää ottaa koko työyhteisö mukaan ja antaa kaikille aikaa oppia sekä tutustua toisiinsa. Näin syntyy sitoutunut ja turvallinen työyhteisö, Sakupen Jyväskylän toimipisteen tuotantopäällikkö Sasu Koskela kiteyttää yhtiön rekrytointistrategian. 

Kilpailun suojelijana toimii Valtra, jolla on laajaa kokemusta monikulttuurisen työyhteisön muodostamisessa sekä johtamisessa. ”Tämän vuoden kilpailu oli todella tasokas. On hienoa nähdä, että Keski-Suomen yritysmaailmasta löytyy innovatiivisuutta ja aktiivisuutta kansainvälisten osaajien löytämiseen ja työllistämiseen. Jokaisen yrityksen suurin voimanvara ovat sen työntekijät. Moninaisuus ja monikulttuurisuus rikastuttavat työyhteisöjä, kuten tiedämme myös Valtrassa. Sakupen toiminta on loistavaa benchmark miten asioita voi hoitaa hyvin!”, kommentoi Tapio Honkonen Valtralta. 

Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2022, jolloin tunnustus myönnettiin keuruulaiselle HT Laserille. Kilpailu oli alueellinen toteutus Suomen Nuorkauppakamarien järjestämästä kansallisesta International Employer Of The Year -kilpailusta. Kilpailuun on voinut ilmoittaa kansainväliseksi näkemiään yrityksiä verkkolomakkeen kautta loka-marraskuussa 2023. Kilpailu on osa Jyväskylän Nuorkauppakamarin International Talent -tapahtumasarjaa, jossa tavoitteena on saattaa yhteen kansainvälisiä osaajia ja yrityksiä. Tapahtumissa on ollut myös tietoa yrityksille Jyväskylän kaupungin tarjoamista tukipalveluista ja täten madaltaa kynnystä kansainvälisten osaajien rekrytoimiseen. 

Lisätietoja: 

Sasu Koskela 
Sakupe Oy, Jyväskylän toimipiste Tuotantopäällikkö 
sasu.koskela@sakupe.fi 
044 717 8072 

Riikka Kallonen 
Jyväskylän Nuorkauppakamari ry 
Puheenjohtaja 2023 
riikka.kallonen@jci.fi 
040 703 5335 

Tapio Honkonen 
Valtra Oy
Kehitysjohtaja 
tapio.honkonen@agcocorp.com 
040 191 8691 

You may also like...