Projektit

Yhdessä oppimisen paikkoja ja positiivista tekemisen meininkiä

Jyväskylän Nuorkauppakamari toteuttaa vuosittain useita projekteja, jotka antavat mahdollisuuden kehittää kykyjään johtajana tai kokeilla työelämän tehtävistään poikkeavaa roolia.  

Vuosittain vaihtuvat projektit ja niiden tekijöilleen tarjoama kokemus ja verkostot hyödyttävät sekä jäseniämme että heidän työnantajiaan. Samalla jäsenet pääsevät luomaan positiivista, vastuullista muutosta yhteiskuntaan.  

Tule mukaan vaikuttamaan ja vahvistamaan työelämän verkostoja tekemisen kautta! Ota yhteyttä: riikka.keskitalo@jci.fi  

Esimerkkiprojekteja 

International Talent Jyväskylä yhdistää kansainväliset osaajat ja keskisuomalaiset työnantajat  

Työnantajien ja kansainvälisten osaajien välinen kuilu on tarpeeton pullonkaula yhteiskunnan kehityksessä. Jyväskylän nuorkauppakamari pyrkii kaventamaan tätä kuilua International Talent –projektin avulla.  

Projektin tapahtumat ja työpajat tuovat osaajat sekä työnantajat yhteen. Lisäksi tapahtumat tuovat tietoa monikulttuurisesta työelämästä ja sen kilpailukykyä tuovista mahdollisuuksista. 

International Talent Jyväskylä

Kahvikiihdytys – Ajatuksia herättävä aloitus päivään 

Kahvikiihdytys on yhteistyössä Yritystehtaan kanssa järjestettävä aamupalatilaisuus, joka esittelee ajankohtaisia aiheita ja innostavia puhujia. 

Tilaisuus tarjoaa mahdollisuuksia tietotaidon kehittämiseen ja verkostoitumiseen muiden oppimishaluisten ihmisten kanssa.  

Tapahtumat sopivat kaikille yrittäjyydestä, liiketoiminnasta ja niiden kehittämisestä kiinnostuneille. Kahvikiihdytys järjestetään hybridi-tapahtumana, paikan päällä Yritystehtaalla, ja online siellä missä oletkin.  

Tule mukaan seuraavaan Kahvikiihdytykseen ilmoittautumalla Yritystehtaan sivuilla! https://www.yritystehdas.fi/kahvikiihdytys  

Aikaisempia vaikuttavia projekteja 

Vuosien varrella olemme toteuttaneet lukuisia vaikuttavia projekteja.

Seminaari 2021: Häikäisevä tulevaisuus Jyväskylässä – kuinka se tehdään vastuullisesti? 

Vuonan 2021 järjestimme 60-vuotisjuhlamme kunniaksi Jyväskylän tulevaisuuden näkymiä kartoittavan seminaarin. Tapahtuma kokosi yhteen jyväskyläläisiä yrittäjiä, asiantuntijoita ja poliitikkoja keskustelemaan siitä, kuinka vastuullisuus voi toimia alueemme bisnesvalttina. Projektissa kamarilaiset pääsivät oppimaan vaikuttavan, kaupunkilaisille avoimen hybriditapahtuman toteutuksesta. 

Aluevuosikokous 2021: Game Online

Samana vuonna järjestimme Suomen Nuorkauppakamareiden A- ja C-alueiden yhteisen aluevuosikokouksen. Kokouksen livetoteutus jouduttiin pandemiatilanteen takia perumaan, mutta sen sijaan järjestimme kaikkien aikojen ensimmäisen virtuaalikokousviikonlopun, Game Onlinen. Tapahtuma kokosi hurjat 500 osallistujaa kouluttautumaan ja verkostoitumaan. Ohjelman kantavia teemoja olivat oman parhaan potentiaalin esiin nostaminen ja yritysidean hiominen timantiksi. Tapahtuman toteutus oli valtava ja palkitseva ponnistus. Missä muussa harrastuksessa pääsisi luomaan ja kokeilemaan aivan uudenlaista konseptia, vieläpä yhdessä ystävien kanssa? 

Yhteiskunnallinen projekti 2019: Askel Parempaan – tarinoita työpaikkakiusaamisesta 

Askel parempaan on Jyväskylän Nuorkauppakamarin vuonna 2019 järjestetty kampanja, jossa paneuduimme työpaikkakiusaamiseen. Projektissa koottiin Jyväskylän keskustaan Kompassille näyttely kenkäpareista ja tarinoista työpaikkakiusaamiskokemuksista. Kampanjan tavoitteena oli herättää tietoisuutta, lisätä ymmärrystä ja levittää hyviä toimintamalleja. Muutos lähtee itsestä. 

Työpaikkakiusaamista tapahtuu ympärillämme jatkuvasti useassa eri muodossa, ja se koskettaa ihmisiä laajasti. Projektin kautta nuorkauppakamari halusi tarttua yhteiskunnalliseen ongelmaan ja tuoda sen konkreettisesti näkyväksi katukuvassa. Askel Parempaan sai laajasti näkyvyyttä paikallismedioissa ja kiittelyitä jyväskyläläisiltä tärkeän aiheen esiin nostamisesta.  

Kampanjan projektipäällikköä Riikka Kallosta haastateltiin Suur-Jyväskylän lehteen 16.10.2019.