AJ-Laskenta ja Jyväskylän Nuorkauppakamari aloittavat yhteistyön – haastattelussa toimitusjohtaja Ville Kiviranta

Jyväskylän Nuorkauppakamari on aloittanut yhteistyön tilitoimisto AJ-Laskenta Oy:n kanssa. AJ-Laskennan toimitusjohtaja ja kamarimme entinen jäsen Ville Kiviranta pääsee esittäytymään ja valottamaan yhteistyötä omasta näkökulmastaan seuraavassa haastattelussa.

Kuka olet ja millainen on taustasi?

Olen Ville Kiviranta (KTM) ja minulla on 25 vuoden yrittäjäkokemus. Työhistoriaan mahtuu niin lisäravinnekauppaa ja it-projekteja kuin sisävesiristeilytoimintaa. Edellinen pääasiallinen työ löytyi kuitenkin veneiden parista. Pyöritimme Päijänteen suurinta, noin 300 veneen huolto- ja säilytystelakkaa Säynätsatama Oy:tä. Tässä yrityksessä painottui veneasioiden lisäksi vahvasti myös yrityksen taloushallinto, josta löytyi yrityskauppojen jälkeen sopiva aasinsilta tilitoimistoyrittäjyyteen. 

Millainen yritys AJ-Laskenta Oy on?

Nykyinen yritys AJ-Laskenta Oy on Jyväskylän vanhin tilitoimisto, joka on perustettu vuonna 1983. Muutama nykyinen asiakas on ollut mukana alusta asti. Toimistomme on Taloushallintoliiton auktorisoima tilitoimisto, joten hoidamme palvelut 3-4 hengen tiimillä laadukkaasti ja tehokkaasti. Uusimmat järjestelmät ja teknologiat ovat aina olleet lähellä sydäntä, joten käytössä on tietenkin merkittävimmät ja uusimmat sähköisen taloushallinnon työkalut. Omaksi vahvuudekseni koen tässä työssä pitkän kokemuksen yrittäjyydestä ”tiskin toiselta puolelta”, jolloin on oppinut näkemään kokonaisuuksia ja arkielämän yrittäjyyttä myös numeroiden ulkopuolelta.

Millaisia tulevaisuuden tavoitteita yrityksellänne on?

Tulevaisuudelta toki odotamme kasvua ja lisää asiakkaita erityisesti digitaaliselle puolelle, jossa erityisesti asiantuntijuuden merkitys korostuu, kun suurin osa manuaalisesta työstä ja papereista jää tilitoimistolta ja asiakkaalta pois. Loppuvuodesta veimme noin 350 kg, eli noin 70 000 A4-arkkia, vanhaa paperiarkistoa tietosuojatuhottavaksi, eikä uutta luojan kiitos ole enää tulossa tilalle.

Millaisia odotuksia AJ-Laskenta Oy:lla on yhteistyölle Jyväskylän Nuorkauppakamarin kanssa?

Nuorkauppakamarin toiminnan luonteeseen kuuluu, että vastuutehtävät vaihtuvat usein, joten odotamme saavamme sähköistettyä Jyväskylän kamarin taloushallinnon, jotta kunkin sen hetkisen vastuuhenkilön olisi mahdollisimman vaivatonta hoitaa tehtäväänsä. Lisäksi ajattelen, että Jyväskylän Nuorkauppakamarin väki on hyvin yrittäjähenkistä, joten toivon mukaan sieltä kautta myös saadaan solmittua yhteistyötä taloushallinnon puolelle. Tai itseasiassa tässä ollaankin päästy jo hyvin alkuun.

Millainen nuorkauppakamari on mielestäsi yhteisönä?

Nuorkauppakamari on ollut yhteisönä hyvin vastaanottavainen ja ihmiset ovat olleet mukavia. Vaikka oma kamariaika ei ollut kovinkaan aktiivista, sai kuitenkin kaikissa tapahtumissa tuntea olonsa kotoisaksi ja tervetulleeksi. Oli myös tosi mukava osallistua viimeisimpään Glögikokoukseen ja nähdä vanhoja tuttuja. Edellinen Glögikokous itsellä taisi olla 2015, jolloin sain itse kepin eli oma kamari-ikäni tuli täyteen.

You may also like...