Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailu

Nuorten Menestyjien haku on taas käynnissä

 

Vuoden Nuori Menestyjä on maailmalla arvostettu kilpailu, jonka kansainvälinen nimi on JCI Ten Outstanding Young Persons of The World. Suomen Nuorkauppakamarit ry palkitsee kilpailussa omalla alallaan menestyneitä 18–40-vuotiaita Suomen kansalaisia, jotka toimivat myös esikuvina uudelle sukupolvelle. Nuori Menestyjä -palkinto mahdollistaa suomalaisten tekojen ja osaamisen tunnetuksi tekemisen ulkomailla.

Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun tavoitteena on löytää henkilöitä, jotka toteuttavat nuorkauppakamareiden maailmanlaajuisen mission kohtaa: Ihmiskunnan palveleminen on elämän parasta työtä. Siis ihmisiä, jotka nuoresta iästään huolimatta ovat saavuttaneet omalla sarallaan jotakin yhteiskuntaa, kansakuntaa tai maailmaa hyödyttävää – tai jotka esimerkillään ja henkisellä kasvullaan innostavat muita.

Suomessa kilpailua on toteutettu vuodesta 1990 lähtien. Kilpailusarjoja on kymmenen, mutta kolme parasta kilpailijaa palkitaan. Kilpailusarjat ovat: Liike-elämä ja talous, Politiikka, lainsäädäntö ja hallinto, Akateeminen maailma, Kulttuuri, Eettinen ja ympäristöjohtaminen, Maailmanrauhan edistäminen, Humanitaarinen ja vapaaehtoistoiminta, Tiede ja teknologia, Henkilökohtainen kasvu sekä Lääketiede.

 

Ilmiannot käynnissä nyt

Tämän vuoden kilpailun ilmiannot päättyvät 31.5.2018. Ilmiantaminen on helppoa ja sen voi tehdä kuka tahansa nettilomakkeella, jonka täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Ilmiannettujen ehdokkaiden aluekilpailujen esikarsinnat suoritetaan aluetuomaristojen toimesta. Aluekilpailujen voittajat ratkaistaan yleisöäänien ja aluetuomariston äänien perusteella. Jokaiselta alueelta Etelä-, Itä-, Länsi- ja Pohjois-Suomesta etenee kolme parasta kansalliseen finaaliin.

Kilpailun kansalliset voittajat valitsee päätuomaristo, joka koostuu suomalaisista yhteiskunnallisista vaikuttajista sekä Suomen Nuorkauppakamareiden edustajista. Kansalliset voittajat palkitaan SNKK:n kansallisessa vaalikokouksessa Helsingissä 13.10.2018. Kansalliset voittajat osallistuvat automaattisesti kansainväliseen JCI TOYP of the World -kilpailuun.

Ilmiannon voit tehdä täältä.

 

Lisätiedot:

Kati Karhu

Vuoden Nuori Menestyjä -aluekilpailupäällikkö 2018

JCI C-alue (Suomen Nuorkauppakamarit ry)

Puh. 040 581 4758

kati.karhu@jci.fi

www.nuorimenestyja.fi

You may also like...

Vastaa