Jaakko Selin on nähnyt kamarin moninaiset vaiheet aitiopaikalta

Jaakko Selin on ollut vuodesta 1999 asti mukana Jyväskylän Nuorkauppakamarissa. Kuva: jaakkoselin.fi

Ennen tuhatluvun vaihtumista ja nousevan Nokia-buumin kynnyksellä vuonna 1999 Jyväskylän Nuorkauppakamarin koejäseneksi kirjattiin Jaakko Selin, joka nykyään tunnetaan jyväskyläläisenä vaikuttajana jo monien vuosien ajalta. Kun kalenterista sitten vaihdettiin sivut 2000-luvulle, hyväksyttiin Selinkin JNKK:n jäseneksi.

Moni tietää legendaarisen, MM-kultavuonna 1995 ensimmäisen kerran järjestetyn Sataman Yö –tapahtuman, mutta noinkohan moni muistaa enää sitä, että sen järjestelyistä vastasi 2000-luvun alkuun asti Jyväskylän Nuorkauppakamarin omistama Sataman Yö Oy -yhtiö. Selin toimi kauppakamariuransa alussa tapahtuman nokkamiehenä.

– Se oli erittäin aktiivista aikaa ja tapahtumahan oli massiviinen, sillä meillä oli jopa 50 000 kävijää vuosittain. Oli kunnia vetää sitä projektia, mutta kyllä siinä töitäkin sai tehdä.

Suomen lainsäädäntö muuttui 2000-luvun alussa tapahtumien järjestämisen osalta vaativammaksi ja esimerkiksi talkoolaisten arvokkaan työpanoksen hyödyntäminen kävi vaikeammaksi, minkä vuoksi Nuorkauppakamari päätti myydä yhtiön eteenpäin. Se toi merkittäviä seurauksia järjestön toimintaan.

– Myynnin jälkeen Nuorkauppakamari koki historiansa suurimman sukupolven vaihdoksen. Iso määrä vanhempia ikäluokkia jäi pois ja varmasti tapahtuman siirtyminen pois järjestöltä näytteli siinä suurta roolia. Toisaalta meille tuli paljon uutta porukkaa tilalle, joten sekin oli sellainen virkistysruiske, Selin muistelee.

Selin on kokenut Nuorkauppakamarin monesta vinkkelistä ja kehuu toimintaa antoisaksi.

– Olen saanut Nuorkauppakamarilta paljon ja on ollut etuoikeus olla monissa eri projekteissa mukana. Järjestö on painottanut paikallista toimintaa ja se on ollut erittäinkin hedelmällistä. Oma kohokohtani oli, kun minut valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi vuonna 2010. Se tapahtui juuri vuosi ennen yhdistyksen 50-vuotisjuhlia, mikä oli niin hieno merkkipaalu järjestölle kuin mieleenpainuva kokemus minulle.

Vuodet Nuorkauppakamarissa ovat luoneet monia mieleenpainuvia muistoja, joista esimerkiksi pari Eurooppa-kokousta on erityisesti jäänyt Selinin mieleen.

– Monacossa legendaarisella Casinolla kävi niin, että sen reissun seurauksena teimmekin kotimatkan ensimmäisen osuuden junan sijasta helikopterilla. Maltalla taas kun kokoustettiin, niin vuokrasimme purjeveneen ja purjehdimme viikon saarta ympäri ja kävimme aina välillä maissa. Hyviä bileitä oli paljon, Selin muistelee pilke silmäkulmassa.

Jyväskylän Nuorkauppakamari on ollut ja on edelleen Selinin mielestä merkittävä elinkeinojärjestö.

– On tärkeää nähdä yhdistys myös laajemmasta perspektiivistä kuin pelkkänä yrittäjäjärjestönä, mikä ehkä vähän liian usein on ensimmäinen mielikuva toiminnastamme. Täytyy myös kiittää muita yhteistyökumppaneitamme antoisista menneistä ja varmasti myös tulevista vuosista. Haluan myös sanoa niin nykyisille kuin tuleville jäsenille, että olkaa aktiivisia ja ennen kaikkea antakaa osaamistanne ja tietotaitoanne kamarin käyttöön. Jos tässä on mukana vain hyötymistarkoituksessa, niin se lento ei kauaa kestä. Anna oma panoksesi ja nauti toiminnasta, saat varmasti sen moninkertaisesti vuosien aikana takaisin, Selin kannustaa.

You may also like...

Vastaa